Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Nieuws

On­der­zoek Sek­su­e­le in­ti­mi­da­tie in de sport af­ge­rond

Publicatiedatum 12-2-2018

De on­af­han­ke­lij­ke On­der­zoeks­com­mis­sie sek­su­e­le in­ti­mi­da­tie en mis­bruik in de sport, in­ge­steld door NOC*NSF en me­de mo­ge­lijk ge­maakt door VWS, heeft haar eind­rap­port ge­pre­sen­teerd.

 

Het rap­port treft u hier aan (pdf). NOC*NSF heeft aan­ge­ge­ven de con­clu­sies uit het rap­port te de­len en gaat nu graag met de sport­bon­den sa­men aan de slag met de aan­be­ve­lin­gen uit het rap­port.


Het rap­port is me­de tot stand ge­ko­men met be­hulp van de er­va­rin­gen van een aan­tal slacht­of­fers. An­dré Bol­huis, voor­zit­ter NOC*NSF daar­over: "Al­ler­eerst wil ik aan­ge­ven dat wij, net als de com­mis­sie, ge­trof­fen zijn door het im­men­se leed dat slacht­of­fers van sek­su­eel mis­bruik wordt aan­ge­daan. Het is voor de slacht­of­fers bij­zon­der in­grij­pend, in veel ge­val­len gaan zij daar ja­ren­lang, en mis­schien wel hun he­le le­ven on­der ge­bukt. We heb­ben veel res­pect voor de­ge­nen die hun er­va­rin­gen met de com­mis­sie de Vries heb­ben wil­len de­len om daar­mee het on­der­zoek me­de mo­ge­lijk te ma­ken."